Eduskuntavaalien tulos oli vihreälle liikkeelle valtava pettymys. Siitäkin huolimatta tuhannet ja taas tuhannet hämäläiset antoivat ainokaisen äänensä juuri vihreille – valtava kiitos siitä. Ohessa yhdistyksemme puheenjohtajan ja eduskuntavaaliehdokkaan Maija Krannin mietteet vaalien jälkeiseltä päivältä:

” Kiitos x 883.

Olen koko päivän miettinyt, mitä teille sanoisin. Vihreät kokivat suuren vaalitappion ja menettivät ainoan kansanedustajan paikkansa Hämeestä. Tulos vetää surulliseksi ja aiheuttaa suurta huolta tulevasta.

Vaalitappion jälkipyykkiä pestään vielä pitkään ja kesän puoluekokouksessa haemme vihreälle liikkeelle uutta suuntaa. Uskon vakaasti, että tämä suunta on ylöspäin.

Vaikka äänimääräni romahti viime vaaleista, osuus listan äänistä pysyi melko samana. Noin joka kymmenes vihreitä äänestänyt hämäläinen äänesti juuri minua. Olin toistamiseen vihreän listan nelonen. Jokainen ääni lämmittää valtavasti mieltä pettymyksen keskellä.

Kiitos myös jokaiselle tukijalle, lahjoittajalle ja kampanjassani mukana olleille. Kampanjan avainhenkilöt saivat lahjaksi palan ikimetsää muistoksi korvaamattomasta työstään.

Kiitos ehdokaskollegoille, demokratian sankareille, niin omasta kuin muistakin puolueista. Ilman itseään likoon laittavia ehdokkaita kansanvalta jäisi kovin ohueksi. Onnea myös kaikille kansanedustajaksi valituille.

Monet ovat kysyneet, mitä seuraavaksi. Nyt on entistäkin tärkeämpää näyttää tukensa luonnonsuojelulle, koulutukselle, ihmisoikeuksille – liity vihreiden jäseneksi ja jos pystyt, tee lahjoitus jollekin luontojärjestölle.

Elämäntyöni kestävämmän huomisen rakentajana jatkuu – mutta miten ja missä roolissa, sitä en vielä osaa sanoa. Nyt lepoa.”