Aluevaaleissa päätetään meidän jokaisen arkeen vaikuttavista, tärkeistä asioista. Siksi aluevaltuustoihin tarvitaan vihreämmän arjen asiantuntijoita puolustamaan kaikille laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluita. Oman arjen asiantuntijoita, kuten sinua ja minua.

Ehdokashaku on käynnissä ja ensimmäiset Hämeen vihreiden aluevaaliehdokkaat nimetään syyskuussa. Mukaan voi lähteä aina joulukuuhun saakka tai niin kauan kuin listoille mahtuu.

Aluevaaleihin tarvitaan monipuolinen joukko eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ehdokkaita. Ehdolle asettuminen ei edellytä aiempaa kokemusta politiikasta, vaan riittää, että haluat vaikuttaa oman kuntasi ja hyvinvointialueen toimintaan.

Lisätietoja ja ehdokashakemukset:
Lounais-Hämeen Vihreiden puheenjohtaja Maija Kranni, maija.kranni@gmail.com, puh. 0400 856147

Kaikki Kanta-Hämeen hyvinvointialueen vihreät ehdokkaat löydät täältä.

Aikataulut aluevaaleissa

12.1.-18.1.2022 ennakkoäänestys kotimaassa
12.1.-15.1.2022 ennakkoäänestys ulkomailla
23.1.2022 Aluevaalit

Mistä on kyse?

Uudet hyvinvointialueet pitävät sisällään sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä palo- ja pelastuslaitoksen toiminnot. Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueen valtuusto, joka käyttää hyvinvointialueilla ylintä päätäntävaltaa.

Miksi sote-uudistus tehdään?

Sote-uudistuksen perimmäinen tavoite on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, sekä turvata yhdenvertaiset palvelut kaikkialla Suomessa. Siis varmistaa hyvä ja turvallinen arki jokaiselle hyvinvointialueen asukkaalle.

Ketä aluevaalit koskettavat?

Jokainen hyvinvointialueen asukas käyttää enemmän tai vähemmän päätösten keskiössä olevia palveluita. On meidän kaikkien etu, että ne tuotetaan laadukkaasti, kestävästi ja yhdenvertaisesti.