Kuntavaalien ehdokaslistat on nyt toistamiseen jätetty!

Kuntavaalien siirryttyä kesäkuulle puolueet saivat lisäaikaa ehdokashankintaan 4.5. saakka. Suurta ryntäystä lisäaika ei Lounais-Hämeen Vihreiden ehdokaslistoille tuottanut, mutta Forssassa Vihreiden ehdokaslista kasvoi maaliskuulta peräti kahdella upealla ehdokkaalla.

”Jo valmiiksi tahmealta tuntuva korona-ajan ehdokashankinta ei varsinaisesti helpottunut lisäajan myötä. Ensimmäiset ehdokkaat nimesimme jo viime kesänä ja prosessi on ollut pitkä. Oli hienoa saada vielä Sisko Anttila ja Iida Louhelainen Forssassa mukaan. Olen myös kuullut, että joissain kunnissa ehdokaslistat ovat nyt jopa pienemmät kuin maaliskuussa. Meillä kukaan ei luopunut ehdokkuudesta, vaikka vaaleja siirrettiinkin”, kertoo Lounais-Hämeen Vihreiden puheenjohtaja Maija Kranni.

Valtakunnallisesti Vihreät nimesi enemmän ehdokkaita kuin koskaan aikaisemmin kuntavaaleissa. Ehdokasennätys rikottiin jo maaliskuussa, mutta ehdokasmäärä kasvoi entisestään lisäajan myötä. Mukana on myös kuntia, joissa voi tänä vuonna äänestää vihreää ehdokasta kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa koskaan. Krannin mukaan Forssan seudulla Vihreiden kannatus kasvaa hämäläisittäin hitaasti, mutta varmasti.

”Uskon, että Vihreillä on nyt ja jatkossa paikkansa myös Forssan seudun kuntien päätöksenteossa. Olen valtavan ylpeä siitä työstä, mitä vihreät valtuutetut ovat kuluneella kaudella tehneet kaikissa viidessä kunnassa. Vihreät valtuutetut ovat rohkeasti puolustaneet ihmisten ja luonnon hyvinvointia, jokaisen oikeutta hyvään arkeen ja arvokkaaseen ikääntymiseen, kestävän kehityksen työpaikkoja, yhdenvertaisuutta, koulutusta ja kulttuuria sekä vaatineet nopeampia ilmastotoimia. Se työ ei varmasti ole jäänyt kuntalaisiltakaan huomaamatta”, Kranni jatkaa.

Lounais-Hämeen Vihreiden ehdokaslistat ovat valmiina kevään kampanjaan ja mukana on toinen toistaan upeampia ehdokkaita. Luvassa on hauskaa yhdessä tekemistä pandemian sallimissa rajoissa ja paljon tärkeää asiaa. Pysy kuulolla!

Kaikki ehdokkaamme löydät täältä.