Lounais-Hämeen Vihreät nimesi yhdistyksen kokouksessa maanantaina 15.6. ensimmäiset ehdokkaansa kevään 2021 kuntavaaleihin. Nimettyjen joukossa on sekä vanhoja tuttuja että uusia kasvoja.

Lounais-Hämeen Vihreiden puheenjohtaja Maija Kranni on tyytyväinen ehdokasasettelun tilanteeseen.

– Vaaleihin on vielä aikaa, mutta yhteydenottoja on tullut jo runsaasti. Tavoitteena on tarjota kaikkiin Forssan seudun kuntiin sellaisia vihreitä ehdokkaita, joihin erilaisten kuntalaisten on helppo samaistua. Vihreissä on tilaa moninaisuudelle ja meillä ehdokkaan ei tarvitse olla valmis poliitikko – halu oppia uutta on tärkeintä, kertoo Kranni.

Ensimmäisessä erässä nimettiin yhteensä 12 vihreää ehdokasta Forssaan, Humppilaan, Jokioisille ja Tammelaan. Ypäjän ensimmäiset ehdokkaat nimetään myöhemmin. Seuraavan kerran Lounais-Hämeen Vihreät nimeää kuntavaaliehdokkaita elokuussa. Tervetuloa mukaan

– Ehdokashankinta on lähtenyt hyvin käyntiin. Tällaisen ajan keskellä paremman huomisen rakentaminen vihreissä selvästi kiinnostaa ihmisiä. Nimiä kerätään aina maaliskuuhun 2021 saakka, tai niin kauan kuin listalla riittää tilaa, sanoo Lounais-Hämeen Vihreiden vaalivastaava Ursula Mansikka – pilke silmäkulmassa.

Nimetyt ehdokkaat:

FORSSA:

Maija Kranni, ympäristösuunnittelija (AMK), kansanedustajan avustaja

Sofia Vuorinen, opiskelija, lähihoitaja

Munnu Merilaiti, arkkitehti

HUMPPILA:

Minna Autio, kulttuurituottaja, kirjoittajaohjaaja

Mirva Vähä-Pietilä, sisustusmyyjä

Kati Tiilikkala, työvalmentaja

JOKIOINEN:

Ursula Mansikka, tiiminvetäjä, sairaanhoitaja (AMK)

Leena Puura, laboratorioteknikko

Marjo Ramstadius, vastaava varhaiskasvatuksen opettaja, ympäristökasvattaja

TAMMELA:

Jan Löfstedt, lääket. lis.

Niina Salo-Lehtinen, järjestökoordinaattori

Kristiina Liinaharja, maaseutuyrittäjä, lampuri